Oldalak

2010. augusztus 14., szombat

Jay Lumen Lengyelországban pörgetett

Jay Lumen


2010 is a siker éve Jay Lumen számára. Nemcsak kiadványait tekintve, melyek folyamatosan a toplisták csúcsát ostromolják, hanem fellépéseit nézve is. Szinte még friss ropogós a hír, hogy Jay másodszor játszott a londoni Ministry Of Sound falai között, de máris egy újabb külföldi fellépésről számolhatunk be, mely szintén nem elhanyagolható.
A célállomás ezúttal Lengyelország volt, mely tulajdonképpen az elmúlt két évben kezdte el letenni a minőségi elektronikuszene alapjait, hiszen annak előtte kizárólag a Sunrise fesztivál révén hallhattunk az országról, ahol csak a kommersz (főként trance) zene nagyjai kaptak lehetőséget.

Az elmúlt pár évben azonban új szelek kezdenek fújdogálni Lengyelországban is, akárcsak a többi környező feltörekvő országban, hiszen mind a tulajdonosok, mind a promóterek felismerték, hogy a kommersz zenéről már nem nagyon lehet több bőrt lehúzni. Itt az ideje tehát az új generáció igényes zenei stílusát bevezetni a partiközönség körében. Ezzel a friss széllel érkeztek olyan nevek is az országba, mint a fiatal sztár Joris Voorn, a Secret Cinema, vagy a nem új névnek számító ám annál igényesebb zenei vonalat képviselő, Carl Craig, vagy Sven Vath, stb…

Ebben az új szellemben került meghívásra Jay Lumen is, aki már régóta dédelgetett vágya volt mind a klub vezetőségének, mind a promótereknek. Úgy tűnik ez jó húzás volt, hiszen a magas belépőjegy ár ellenére a frissen nyílt klub teljes egészében megtelt és óriási hangulat kerekedett Jay lemezpörgető tudományának köszönhetően. A parti egészen 7 óráig elhúzódott és a hazamenni nem igazán vágyó közönség „nyomására” az amúgy is több mint 3 órásra sikerült szett után még visszaállt a lemezjátszók mögé plusz 1 óra erejéig.

„Mit mondhatnék… Szeretem az életemet. Az ilyen bulik töltik fel az embert újabb és újabb inspirációkkal, ötletekkel és pozitív energiákkal. Nagyon jól éreztem magam és alig várom, hogy ismét visszatérjek az országba.”

Jay várakozása nem alaptalan, hiszen a szervezők már a buli után előirányoztak pár újabb tervet ismételt meghívására, az óriási sikerre való tekintettel.

Nincsenek megjegyzések: